Lis na Proteinové Boilies
Lis na těsto je nástroj, který usnadňuje výrobu proteinových boilies. Lis na těsto na proteinové boilies má obvykle komoru, do které se vloží těsto, systém, který těsto posouvá, a také konečník s průměrem otvoru přizpůsobeným velikosti vyráběných boilies.
Typy lisů na těsto na proteinové boilies
Na trhu najdeme mnoho řešení pro výrobu těstových válců. Obvykle se liší mechanismem posouvání těsta a také kapacitou. Nejpopulárnější jsou ruční lis, tedy takový, jehož píst posouvající těsto směrem ke konečník je poháněn svými rukama tlačením na speciální tyč u držadla. Podstatně méně náročným a současně mnohem efektivnějším řešením je pneumatický lis, jehož píst je poháněn stlačeným vzduchem – takové řešení je obzvláště populární u kaprařů vyrábějících velké množství boilies v sezóně.
Důležitým prvkem je konečník pro pistoli, který je zodpovědný za dosažení správného průměru válců, ze kterých se tvoří boilies. Zásadou pro výrobu dokonale kulatých boilies je výroba válců o průměru menším o přibližně 20% od průměru vyráběných proteinových boilies.