Mouky
Mouky jsou sypký, nejčastěji jemně mletý produkt, obvykle získávaný ze zvířat nebo rostlin. Mouka je produktem, na základě kterého vzniká tak populární proteinová kulička.
Druhy mouky a jejich použití
Základním rozdělením mouk je rozdělení na živočišné a rostlinné mouky. K těm prvním patří například nejpopulárnější rybí mouky, ale také mouky z různých druhů korýšů a škeblí.
Rostlinné mouky jsou například mouky získávané ze sóji, kukuřice nebo jiných zrnin.
Další, stejně důležitou moukou při výrobě proteinových kuliček je mouka mléčného původu, kvůli vysokému obsahu proteinů, které jsou tak potřebné kaprům pro správné fungování.
Mouky kromě výroby kuliček jsou také skvělým doplňkem do všech druhů sypkých návnad a směsí vytvořených pro použití s PVA rozpustnými materiály.
Doporučujeme také vyzkoušet barviva pro kuličky dostupné v našem obchodě.