Chuťové zesilovače a konzervanty
Chuťové zesilovače jak název napovídá, ovlivňují zesílení chuti, kterou kapři vnímají při krmení na naší návnadě v podobě boilies, pelet, zrní nebo sypkých návnad. Díky procesu zesílení chuti zvyšujeme účinnost naší návnady, zejména na rybářských místech, kde je velký tlak ze strany kaprařů.
Konzervanty - co bychom o nich měli vědět?
Konzervant pro proteinové boilies je produkt, díky kterému můžeme prodloužit čerstvost našich výrobních boilies a tím jejich použitelnost pro ryby.
Kvalitní konzervant pro boilies má slabě vnímatelnou chuť a vůni, díky čemuž je jeho vliv na kvalitu boilies minimální. Je třeba dodat, že množství konzervantu použitého při výrobě boilies závisí na typu mixu (rybí, rostlinný, ořechový). Obvykle rybí mixy vyžadují větší množství konzervantu než směsi, které se většinou skládají z rostlinných produktů.
Je důležité, aby při výrobě boilies byl konzervant vždy smíchán s kapalinou. Díky tomu bude později rovnoměrně rozložen v těstě, což zaručuje nejlepší účinnost jeho účinku.
Doporučujeme také oleje pro proteinové boilies dostupné v našem obchodě.