POZOR! zbývá:

Probíhá akce DOPRAVA ZDARMA. Nezapomeňte využít promo akci Přihlaste se! Podmínky promo akce najdete kliknutím zde >> Doprava zdarma! <<

CZK
Přihlásit se
Odstupte od smlouvy zde »
0

Blog

Trakker X-Trail T1 Plus, T3 a T8 – nové kaprařské vozíky 2026
14 září 2026 r.
Tomasz Kwaśniak

Trakker X-Trail T1 Plus, T3 a T8 – nové kaprařské vozíky 2026

Trakker X-Trail T1 Plus, T3 a T8 jsou tři kaprařské vozíky určené pro různé způsoby lovu. T1 Plus se osvědčí především při kratších výpravách a omezeném prostoru pro přepravu, T3 bude univerzální volbou pro většinu kaprařů, zatímco T8 byla vytvořena s ohledem na velké množství vybavení a dlouhé výpravy. Po mnoha letech převozu vybavení na vzdálená stanoviště však vím, že nejdůležitější není největší model, ale vozík nejlépe přizpůsobený tomu, jak skutečně lovíme.

Chcete mít přehled o novinkách a aktualitách ze světa rybaření?
Přidejte Rockworld.cz mezi preferované zdroje v Google!

Nová řada X-Trail je dalším premiérovým modelem, který vám představujeme v rámci cyklu Novinky Trakker 2026. V tomto případě mě zvlášť zajímá, že nejde jen o osvěžení předchozí konstrukce. Při tvorbě nových modelů byly využity zkušenosti lidí, kteří vozí kolečka po celý sezónu — také moje poznatky z mnohaletého lovu u Odry.

První zásek začíná na parkovišti

Jsou revíry, kam se dá dojet autem prakticky až k místu lovu.

Jsou ale i takové, na které si prostě musíte vydělat.

Po mnoho sezón jsem velkou část svého času trávil u Odry. Vědomě volím místa vzdálená od civilizace a parkovišť, protože právě tam nacházím klid, pohodu a jistotu, že si ke mně nikdo za chvíli nesedne.

Právě na takových místech si mohu naplno připravit svůj lov a užívat si to, co na kapraření mám nejraději.

Problém začíná tehdy, když je od auta k vodě ne desítky, ale stovky metrů nebo několik kilometrů.

A veškerá výbava musí tuto cestu ujít společně s námi.

Kdy kaprařské kolečko přestává být luxusem

První tři sezóny u Odry jsem ještě kolečko nepoužíval.

Auto jsme nechávali více než 2 kilometry od místa lovu a dál bylo třeba vše nést na vlastních zádech. Kbelíky s návnadou, batoh, lehátko, obaly na pruty a veškeré další vybavení.

Velmi často jeden transport nestačil.

Než jsem nahodil první sestavu, měl jsem za sebou několik hodin chůze a desítky kilometrů s plným nákladem.

Tehdy jsem pochopil, že dobré kaprařské kolečko není luxus.

Je to nástroj, který umožňuje lovit tam, kde ostatní nechtějí nebo nemohou dojít.

Zvlášť při lovu na řece může možnost efektivního převozu návnady, táborového vybavení a výbavy místa lovu zcela změnit způsob výběru místa.

Přestáváme se dívat jen na to, kam dojedeme autem.

Začínáme se dívat tam, kde opravdu chceme lovit.

zaladowana-taczka-karpiowa-transport-sprzetu-na-lowisko

Co mě naučily roky používání koleček

Během těch let samozřejmě nebylo nouze o pár dobrodružství.

Převrácení na nerovných cestách, špatně rozložená váha, propíchnuté kolo nebo bláto zastavující celý náklad jsou součástí života každého, kdo pravidelně zdolává dlouhé trasy s desítkami kilogramů vybavení.

Zajímavé je, že během asi deseti let si pamatuji tři opravdu spektakulární převrácení.

A víte co?

Po každém z nich jsem chytal velké ryby.

Dodnes se směju, že převrácené kolečko je asi můj soukromý amulet štěstí. Takže tiše doufám, že vybraný nový X-Trail T8 se taky jednou párkrát převrhne — samozřejmě v co nejvíce kontrolovaných podmínkách.

Žerty stranou, takové situace velmi rychle ukazují, co od dobrého kolečka očekávám.

Musí být stabilní. Musí vydržet intenzivní používání. Musí dobře zvládat nerovný terén a když se po letech používání nějaká část opotřebuje, možnost její výměny je opravdu důležitá.

trakker-x-trail-taczka-karpiowa-nierowny-teren

Co se změnilo v nové řadě Trakker X-Trail?

Už mnoho let používám Trakker Access Barrow a jednou z věcí, které jsem na řešeních Trakker vždy oceňoval, byla možnost dokoupit prakticky jakýkoliv potřebný náhradní díl.

Díky tomu může i intenzivně používané kolečko, které zažilo několik dobrodružství, sloužit další sezóny.

Když Trakker začal pracovat na nové řadě X-Trail, líbil se mi také přístup k samotnému procesu jejího vzniku.

Než se objevily hotové modely, ptali se na názor lidí, kteří kolečka skutečně používají po celou sezónu. Několik měsíců předtím jsem měl možnost předat i své poznatky z mnoha let lovu u Odry.

Proto novou řadu vnímám ne jako obyčejný facelift předchůdce, ale jako evoluci založenou na zkušenostech uživatelů.

V konstrukci se objevily mimo jiné:

• pevnější rám s práškovým lakováním,
  • odolnější materiály použité v taškách,
  • tašky v charakteristickém Trakker Camo integrované do konstrukce,
  • větší nafukovací kolo připravené na jízdu v blátě, vysoké trávě a písku,
  • pohodlnější úchyty,
  • pevnější šrouby a konstrukční prvky.

K tomu přistupují charakteristické prvky identifikace Trakkera jemně zakomponované do celé konstrukce.

Pro mě je ale nejdůležitější, že tyto změny nevznikly jen proto, aby nová generace vypadala jinak.

Mají pomoci tam, kde je kolečko opravdu potřeba — na dlouhé, nerovné cestě mezi autem a místem lovu.

trakker-x-trail-konstrukcja-ramy-kola-i-torby-camo

Trakker X-Trail T1 Plus, T3 nebo T8 – kterou vybrat?

To je otázka, kterou slyším nejčastěji.

Které kolečko X-Trail je nejlepší?

Moje odpověď je jednoduchá:

Neexistuje nejlepší kolečko. Existuje kolečko nejlépe přizpůsobené stylu lovu.

Někdo, kdo vyráží na jednodenní nebo víkendovou výpravu, má úplně jiné potřeby než ten, kdo jede k řece na týden s velkým množstvím návnady, gazebo, kuchyní a zásobou vybavení.

Proto tři modely X-Trail dávají smysl právě tehdy, když se na ně díváme z hlediska použití.

ModelPro koho?Charakter výpravy
X-Trail T1 Plus pro ty, kdo ocení kompaktnost a vozí méně vybavení kratší výpravy, menší auta
X-Trail T3 pro většinu kaprařů několikadenní, standardní výpravy
X-Trail T8 pro ty, kdo vozí hodně vybavení dlouhé výpravy, řeky, velká stanoviště

X-Trail T1 Plus – na kratší výpravy a do menšího auta

Trakker X-Trail T1 Plus bych vybral především tehdy, když je nejdůležitější kompaktnost.

Je to řešení pro ty, kdo vyrážejí na kratší výpravy, vozí rozumné množství vybavení nebo používají menší auto.

Ne každý potřebuje obrovskou přepravní platformu.

Pokud lovíme jednu nebo dvě noci, bereme jedno lehátko, stan, základní tašky a pár kbelíků, může být možnost snadného převozu a následného uskladnění kolečka důležitější než maximální nákladní prostor.

T1 Plus nezabírá po složení a během transportu mnoho místa a u vody plní přesně tu práci, pro kterou bylo stvořeno.

trakker-x-trail-t1-barrow-zaladowana-sprzetem

X-Trail T3 – univerzální volba pro většinu kaprařů

Trakker X-Trail T3 vidím jako zlatý střed celé řady.

Je to model pro kapraře, který pravidelně vyráží na několik dní a potřebuje přepravit už značné množství vybavení, ale zároveň nebere k vodě kompletní zázemí na týdenní výpravu.

Pro většinu lidí může být právě taková konfigurace nejuniverzálnější.

Máme dostatek prostoru pro typickou výbavu několikadenní výpravy a zároveň nevolíme konstrukci vytvořenou především pro přepravu velmi velkých nákladů.

Kdyby se mě někdo zeptal na model nejlépe odpovídající klasickým několikadenním kaprařským výjezdům, byla by to právě T3, které bych věnoval největší pozornost.

trakker-x-trail-t3-barrow-zaadowany-sprzetem-karpiowym

X-Trail T8 – když k vodě vezete druhý domov

Trakker X-Trail T8 je modelem, který jsem si vybral sám.

A není to náhoda.

T8 byla vytvořena pro ty, kteří na delší výpravu vozí k vodě prakticky celý svůj druhý domov.

Gazebo, kuchyňské zázemí, další lehátka, větší množství zavazadel a v případě mého říčního lovu také velkou zásobu návnad a nástrah.

Při takové výbavě už není problém, jestli kolečko přepraví několik tašek.

Důležitá je možnost rozumného rozmístění většího nákladu a dopravení ho na místo lovu bez několika dalších jízd.

Pokud lovíme hlavně během dlouhých výprav, vozíme hodně vybavení nebo pravidelně zdoláváme větší vzdálenosti od auta, právě tehdy začíná mít největší model opodstatnění.

To ale neznamená, že T8 bude nejlepší volbou pro každého.

Pokud k vodě vezeme polovinu toho vybavení, větší konstrukce nám automaticky žádnou výhodu nepřinese.

trakker-x-trail-t8-barrow-zaladowana-sprzetem-karpiowym

Dobré kolečko šetří víc než síly

Bez ohledu na vybraný model pro mě jedna věc zůstává neměnná.

Dobře vyvážené kolečko šetří síly, čas a záda.

Může to znít banálně, dokud před sebou nemáme dva kilometry cesty s celou výbavou.

Pokud dorazím na místo unavený po několika převozech z auta, teprve pak začínám stavět tábor, připravovat návnadu a organizovat lov.

Pokud mohu vybavení přepravit efektivněji, dorazím tam s energií potřebnou k tomu, proč jsem vlastně přijel.

Lovit.

Po mnoha letech u vody vím jedno.

Dobré kolečko za nás ryby nechytnou. Ale umožní nám dojít tam, kde ty největší často čekají.

Možná právě proto stále volím místa vzdálená od parkovišť.

Protože klid a pohoda stojí za každý metr cesty.

První zásek opravdu začíná na parkovišti.

Zobrazení: 61 | | Sdílet:
Související články
Novinky » Výprodeje » Akce
Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte v obraze s nejlepšími nabídkami!
Kontaktní údaje

Kamenná prodejna:
ul. Mikołaja 9A,
47-400 Racibórz
tel. +48 883 474 729

Polsko

[email protected] zobrazit cestu na mapě google

Internetový obchod:
[email protected] www.rockworld.cz

Účet PLN: 51 1140 2004 0000 3102 3558 4460

Účet EURO: PL64 1140 2004 0000 3812 0174 2683 (BIC: BREXPLPWMBK)

Účet GB: PL63 1140 2004 0000 3112 0174 3723 (BIC: BREXPLPWMBK)

Účet USD: PL37 1140 2004 0000 3012 1316 1916 (BIC: BREXPLPWMBK)

Účet CZK: PL02 1140 2004 0000 3312 1316 1429 (BIC: BREXPLPWMBK)

Účet HUF: PL39 1140 2004 0000 3012 1316 1783 (BIC: BREXPLPWMBK)

Účet RON: PL52 1090 1766 0000 0001 5822 1550 (BIC: WBKPPLPP)

Copyright © ROCKWORLD - Všechna práva vyhrazena.
Používání obrázků a textů bez písemného souhlasu je zakázáno..

© Rockworld 2004 - 2026
Vítejte!
Můžete nám položit otázku, stačí kliknout na tlačítko "Zahájit chat". Pamatujte, že obsah rozhovoru je ukládán

Než začnete, uveďte nám své údaje: